Szép eredmények a Bolyai csapatversenyeken

A Bolyai csapatversenyek idei, körzeti fordulóján igen szép számmal vett részt iskolánk alsó és felső tagozata. A versenyt rendhagyó módon online rendezték meg. Egyes csapatok otthon, mások az iskolai számítógépeken dolgoztak, adták le megoldásaikat.

Nagyszerű eredmények születtek, amelyekről ide kattintva tájékozódhatnak.

Különösen büszkék vagyunk a 3. évfolyamosok közül a Csodacsajok csapatára, Annus Lottira, Barát Adélra, Czene Lucára és Vendrei Zorkára, valamint felkészítő tanárukra, Pusztai Edit Zsófiára, akik a matematika versenyen 1. helyezést értek el, így továbbjutottak az országos fordulóba. Hajrá, Csodacsajok!

Gratulálunk és köszönjük tanulóinknak a felkészülést, pedagógusainknak a felkészítést!

 

Új madárodúkat helyeztünk ki

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Fővárosi és Pest Megyei Területi Szervezetének közreműködésével, Madárodú Kihelyezési Akcióprogram keretén belül a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskola 2 db madárodú kihelyezését vállalta.

Iskolánk szoros kapcsolatot ápol a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Börzsöny csoportjával. Évekkel ezelőtt a Börzsöny csoport és iskolánk tanulói által közösen készített madárodúkból kettőt kihelyeztünk az alsós épület előtt található fákra. Ezeket évente ellenőriztük, és minden évben örömmel tapasztaltuk, hogy az odúnak mindig volt lakója. Az OMVK által felkínált lehetőséggel élve, ezt a két odút cseréltük le, összekapcsolva a régi madárodúink ellenőrzésével.

A kihelyezésben a Börzsöny csoport két tagja és a 3.a osztály 14 tanulója vett részt 2020. november 20-án. A két madarász szakember vezetésével megbeszélték, hogy miért van szükség odúk kihelyezésére, mely madarak beköltözése várható az ilyen típusú madárodúkba, melyik a leggyakoribb vendég/lakó ezekben az odúkban.

Megmutatták a gyerekeknek, hogyan néz ki egy fészek, megbeszélték, hogy milyen anyagokat használnak a madarak ennek elkészítéséhez. Megbeszélték, hogyan és hova kell és lehet madárodúkat kihelyezni. Megnézték az odúkat kívülről-belülről, majd az odúk kihelyezésre kerültek. Érdeklődve várjuk a tavaszi költési időszakot!

Ezúton is köszönjük az OMVK által felkínált lehetőséget!

Kérjük, további képekért kattintson a képre!

 

Tájékoztató

Kedves Szülők! Iskolánk igyekszik tájékoztatni Önöket a vírussal kapcsolatos aktuális, iskolánkat érintő híreinkkel, kéréseinkkel. Ezeket a fenti menüsorban található COVID-19 alatt találhatják. Kérjük, rendszeresen figyeljék és olvassák el az oda feltöltött tájékoztatóinkat. Köszönjük szépen.

 

Google Workspace (Classroom) segédlet

Kedves Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy honlapunk Egyéb / Segédanyagok menüpontjához bekerült a Google Workspace (Classroom) segédlete. A Google Workspace-t (régebben G Suite) és annak Classroom részét abban az esetben használják majd a diákok és a tanárok, amennyiben bevezetik a digitális oktatást, ám pedagógusaink már a tantermi oktatás során is feltölthetnek tananyagokat erre a felületre. A kezdeti lépésekhez nyújt segítséget Önök és a diákok számára ez a dokumentum, amely innen is letölthető.

 

Szombaton ismét Bár-Ki 100 túra

A Bár-Ki 100 túra következő alkalma:
2020. november 14., szombat

Útvonal:
A) Zebegény – Vizes-árok – Törökmező – Malompatak völgye – Zebegény (kb. 10 km)
vagy
B) Zebegény – Vizes-árok – Törökmező – Köves-mező – Nagymaros-Visegrád (kb. 12 km)

Évszaknak megfelelő ruházat, enni- és innivaló, költőpénz, esőkabát és túracipő szükséges.
Találkozó: 8.50 és 9.00 között Dunakeszi-Gyártelep vasútállomáson
Indulás: 9.07 (Zebegényig)
Érkezés: 15.50 (Dunakeszi-Gyártelep)
Útiköltség: 840 Ft (50%-os)
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: Fodor István, Tóthné Selmeczi Zsuzsanna.

Szeretném, ha vadalmafa lennék!

… írja versében József Attila. Iskolánk könyvtára Majorné Máté Gabriella könyvtárosunk odaadó előkészítésével sikeresen vett részt a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár Ültess fát, olvass alatta könyvet elnevezésű pályázatán, amelyet idén a Kultúráért Felelős Államtitkárság támogatásával jelentettek meg.

A programsorozat november 2. és 4. között zajlott iskolánkban. A 6. osztályos gyermekek faneveket gyűjtöttek, majd 50 darab falapocskára írták rá ezeket. Szólásokat, verseket, meséket olvasgattak a könyvtárba belépő tanulók.

A faültetésre a programsorozat végén, november 4-én került sor, amelyre Gabi néni és a diákok versmondással készültek. Az olvasás népszerűsítésére kisebb könyvespolcot vittek a helyszínre, amelyen fákkal, környezetvédelemmel foglalkozó könyveket helyeztek el. A már ott álló padok környezetébe került a hársfacsemete, körülötte kisebb „sziklakert” készült krizantémokkal, árvácskákkal.

A falültetésen készült képeket ezen az oldalon nézhetik meg.

Köszönjük szépen Gabi néni és a gyerekek, kollégák áldozatos munkáját!

 

Megemlékezés az ’56-os forradalomról

Iskolánk emlékező műsort készített az 1956-os forradalom hőseiről. Köszönjük szépen a felkészítést Hoványné Martikán Erika tanárnőnek, a méltó előadást a 8.b osztálynak, és a technikai segítséget Eiler Ákosnak, Sallai Ádámnak és Laczai Zéténynek.

Kérjük, tekintsék meg megemlékezésünket!