Elindult a papírgyűjtés

Iskolánkban minden tanévben kétszer élhetjük át a papírgyűjtés izgalmait. Vajon melyik osztálynak sikerül többet összeszednie? Ki nyer majd? Ilyenkor szülők kocsisora áll az udvaron, néha a kis utcában, tanulók tömkelege segít a cipelésben, mérésben, dobálásban, rendezésben a pedagógusoknak, és nem utolsó sorban együtt vagyunk, egy célért dolgozunk.

Köszönjük mindenki áldozatos munkáját, csütörtökön folytatjuk és várjuk a további újsághalmokat.

A papírgyűjtés fényképeit itt tekinthetik meg.

 

Változások október 1-től

Tisztelt Szülők!

A COVID-19 vírussal kapcsolatos, a 2020. október 1-jén életbe lépő jogszabályi változásokról szóló tájékoztatót IDE KATTINTVA olvashatják.

Mihály Gyuláné
intézményvezető

 

Mi így ünnepeltünk – témanap a Bárdosban

Emberhajtású Gurulónapot tartottunk a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskolában. Az eseményt a Magyar Diáksport Napja alkalmából szervezték kollégáink. Testnevelő tanárunk, Fodor István tavalyi ötlete alapján az idei tanévben immár második alkalommal szervezte meg ezt a programot a testnevelés munkaközösség.

Az akadálypályát, amelyet a testnevelés órákon próbáltak ki és teljesítettek tanulóink, Keller László, Fodor István és Kalmár László állította össze. A jókedvű nap eseményeiről készült képgalériát itt tudják megnézni.

A Magyar Diáksport Napja idén vált hivatalosan témanappá. Erről a kezdeményezésről a Magyar Diáksport Szövetség honlapján olvashatnak.

 

KRÉTA Szülőknek – új mobilapplikáció

Tisztelt Szülők!

A KRÉTA új mobilapplikációt fejlesztett ki Önöknek KRÉTA Szülőknek néven, amely a tapasztalatok szerint gyorsabb és több információt tartalmaz. Erről az applikációról készítettünk egy összefoglalót, amelyet ide kattintva tölthetnek le.

Az applikációról bővebb információt a KRÉTA tudásbázis oldalán olvashatnak.

Ha bármilyen kérdésük, kérésük van a KRÉTA használatával kapcsolatban, kérem, írjanak erre a címre!

Üdvözlettel: Csernyik Balázs

 

Szombaton ismét Bár-Ki túra

2020. szeptember 19-én, szombaton Nagymaros-Zebegény Panoráma útra indul a Bár-Ki túra.

Találkozás 9 órakor Dunakeszi-Gyártelep vasútállomáson,

indulás 9.07-kor Zebegénybe vonattal,

jegyvásárlás: Zebegényig oda és Nagymarostól vissza (a visszaútra 14 órától legyen érvényes a jegy, összesen kb. 800 Ft),

érkezés Dunakeszi-Gyártelepre 16-17 óra között,

felszerelés: kényelmes túracipő, hátizsák, időjárásnak megfelelő ruházat (esőkabát, pulóver), enni- és innivaló, zsebpénz szükség szerint,

útvonal: Zebegény – Dobozy-kilátó – Julianus-kilátó – Köves-mező – Nagymaros (11 km, 350 m szintkülönbség).

Mindenkit szeretettel várnak a Bár-Ki túra szervezői, Tóthné Selmeczi Zsuzsanna és Fodor István!

 

Sikerek a SULI-HÓD levelezős versenyen

Iskolánk tanulói minden évben részt vesznek a SULI-HÓD levelezős versenyen, mely 4 fordulóból áll. Természetismeret, matematika, irodalom és magyar nyelv tantárgyakban mérhetik össze tudásukat már 1. osztálytól kezdve az ország több száz tanulójával. Az I-III. helyezettek könyvjutalomban részesültek.

A képen a 3.c osztály díjazottai láthatók: Anka Olivér, Horváth Boglárka, Hajdu Levente, Kecskés Kende, Dober-Német Gergő, Murguly Tamás, Bellus Richárd, Bigda Márton.

 

Elindult a jubileumi tanév

2020. szeptember 1-jén ugyan elmaradt a hagyományos tanévnyitó, de a százéves Bárdos első tanítási napja így is ünnepélyes volt. Tanulóink és tanáraink megkapták az új Bárdos-nyakkendőt, ezzel díszítjük ünnepi ruhánkat a jövőben. A 8. osztályosok ezzel avatták bárdosos diákká az 1. osztályosokat.

Az első tanítási napról, a Bárdos-nyakkendők ünnepélyes felkötéséről életképeket készítettünk, az alsós osztályképeket pedig itt láthatják.

 

Tankönyvosztás

Tisztelt Szülők!

A 2020/2021-es tanévben a tankönyveket az első tanítási napon kapják meg a gyerekek.

Iskolavezetés