1.a osztály

Emelt szintű ének-zene tagozat

Rákos Nikoletta

Nyolcadik éve dolgozom a Dunakeszi Bárdos Lajos Általános Iskolában. Napközis tanítóként kezdtem, majd gurulópárként matematikát és környezetet tanítottam. Jelenleg két osztályban tanítok matematikát és egy osztályban környezetismeretet, valamint munkaközösségvezetőként is tevékenykedem.

Már egészen fiatalon a gyerekek mellett tettem le a voksomat. Óvónőképző Szakközépiskola után szociálpedagógusként diplomáztam.  Majd felnőtt fejjel vettem egy nagy levegőt és az ELTE TÓK szakán tanítói diplomát szereztem magyar műveltségterülettel.

Tanítói munkámat a vidámság jellemzi. Első osztályban célom, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni, reggelente boldogan és vidáman induljanak egy újabb nagy kaland kedvéért. Mindemellett törekszem a biztos alapok átadására, amelyekre erős kis várat lehet építeni.

Szívesen és érdeklődve hallgatom a gyerekek élményeit. Fontosnak tartom, hogy érezzék, számíthatnak rám, mellettük állok. Nálam mindig van egy ölelés! 😊

A tanítás mellett a szabadidő hasznos eltöltésére törekszem, ezért kirándulásokat szervezek, nagyokat játszunk, kézműveskedünk, ezzel is közelebb kerülve egymáshoz.

A gyerekek érdekében bizalomra épülő kapcsolatot alakítok ki a szülőkkel. Pedagógusi és szülői tapasztalataimat felhasználva igyekszem jó tanácsokkal ellátni nemcsak a gyerekeket, hanem a szüleiket is.

A következő tanévben egy új és csodaszép kihívásnak nézek elébe, mint a kis elsős apróságok „pótanyukája” és mint zeneis osztályfőnök. Vallom, – ahogy iskolánk névadója is megfogalmazta –  „ A zene gazdagítja a kedélyt, nemesíti az ízlést, fogékonyabbá tesz más szépségek iránt.” A rendszeres zenehallgatás és éneklés pedig megalapozza a jó helyesírást, fejleszti az olvasási képességet, a gondolkodást, a logikát.

Nagy szeretettel várom leendő tanítványaimat az 1.a osztályba, hogy együtt induljunk egy vidám és élményekben gazdag útra.

 

 

Kardos Eszter

ének-zene szakos tanár

Ezzel a kis köszönéssel kezdjük a gyerekekkel az énekórákat első osztályban.

Ezt vallom én is: énekelni és élni jó!

Az 1.a osztályban heti 4 alkalommal fogom tanítani az ének-zene tantárgyat.

Énekelünk, verselünk, játszunk, furulyázunk és később megtanulunk kottát olvasni és írni.

Miért jó ének-zene tagozatosnak lenni?

  • Mert a rendszeres zenehallgatás és éneklés megalapozza a jó helyesírást, fejleszti az olvasási képességet, a gondolkodást, a logikát.
  • Mert az értékes zene megkönnyíti és aktivizálja a figyelmet.
  • Mert a zenével csökkenteni lehet az emocionális feszültséget.
  • Mert a ritmikus mozgás segít enyhíteni a szorongást.
  • Mert az aktív éneklés növeli az életöröm érzését.

Találkozzunk az ének-zene meghallgatáson!